چاپ        ارسال به دوست

در گفتگو با خبرگزاری ایرنا ؛

گلایه های رییس فدراسیون ناشنوایان از دیده نشدن موفقیت های این ورزشکاران

رییس فدراسیون ورزش های ناشنوایان،گفت: مسئولان کشور و ورزش نباید نگاه تبعیض آمیزی نسبت به ورزشکاران رشته های مختلف و موفقیت های آنان داشته باشند زیرا این حمایت ها به ورزشکاران انگیزه و امید داده و زمینه ساز موفقیت های بزرگتری می شود.

 

به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزش های ناشنوایان ، کرم الله علیمرادی در نشستی اختصاصی با سردبیر و خبرنگار ورزشی ایرنا ، افزود: ورزشکاران جانباز و معلول ، نابینایان و ناشنوایان به دلیل معلولیت شان باید مورد حمایت جدی تری از سوی مسئولان قرار گیرند،اگر امکان حمایت بیشتری برای آنان وجود ندارد دست کم باید واکنش یا رویکرد مسئولان کشور و مدیران ورزشی در برخورد با موفقیت ها و افتخار آفرینی این ورزشکاران بدون تبعیض و متناسب با میزان موفقیت های آنان صورت گیرد .
رییس فدراسیون ورزش های ناشنوایان با اشاره به اینکه تبعیض یا تفاوت قائل شدن در جامعه ورزش ، انگیزه ورزشکاران را کاهش می دهد، گفت: با وجود کسب عنوان قهرمانی مردان در جام جهانی فوتسال ناشنوایان تایلند و کسب عنوان چهارمی بازی های آسیایی از سوی کاروان ورزشی ناشنوایان در چین تایپه، به جز علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی که آن هم با یک تاخیر قابل توجه صورت گرفت و وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک شخص دیگری این موفقیت را به جامعه ورزشی ناشنوایان تبریک نگفت.
علیمرادی با اشاره به اینکه قهرمانی کسب شده در جام جهانی فوتسال ناشنوایان تایلند از سوی ورزشکاران ناشنوا به رهبر معظم انقلاب و شهدا تقدیم شده است،گفت: متاسفانه حتی یک خسته نباشید به ورزشکاران ناشنوا از سوی مسئولان گفته نشد اما در برخی رشته ها وقتی عنوانی کسب می شود، هنوز تیم یا ورزشکاران به کشور بازنگشته اند موجی از تبریک ها از سوی مقام ها و دستگاه های مختلف به سوی آن ها روانه می شود و این درحالی است که همه ما از تاثیر فراوان این پیام ها در افزایش روحیه و انگیزه ورزشکاران با خبریم .
رییس فدراسیون ناشنوایان همچنین با طرح این سوال که فرق بین رشته های ورزشی ناشنوایان با سایر رشته های ورزشی چیست؟ گفت: با اینکه فدراسیون ورزش های ناشنوایان به لحاظ جمعیت تحت پوشش و رشته های ورزشی آن دومین فدراسیون بزرگ ورزشی کشور محسوب می شود اما متاسفاته اعتبار این فدراسیون متناسب با حجم کاری بالای آن تعیین نمی شود.
وی با بیان اینکه پاداش قهرمانان ورزشی ناشنوایان با پاداش قهرمانان سایر رشته ها تفاوت دارد، افزود: پاداش ورزشکاران پارالمپیکی و المپیکی یکسان شده است و امیدواریم پاداش ورزشکاران ناشنوا نیز با سایر قهرمانان یکسان شود ،ضمن اینکه انتظار داریم امتیازات دیگری که به قهرمانان سایر رشته ها داده می شود برای قهرمانان ناشنوا نیز در نظر گرفته شود زیرا قهرمانان ناشنوا چون سایر ورزشکاران برای کسب موفقیت و افتخار آفرینی برای کشور تلاش می کنند.

** یک دهم اعتبار درخواستی فدراسیون در سال 94 تصویب شد
وی درخصوص اعتبار سال 94 فدراسیون ورزش های ناشنوایان نیز،گفت: اعتبار درخواستی ما با توجه به تقویم ورزشی سال 94 ، مبلغ 10 میلیارد تومان بود که از این مبلغ وزارت ورزش و جوانان تنها مبلغ یک میلیارد و 237 میلیون تومان را به این فدراسیون اختصاص داده است و هزینه جداگانه ای برای شرکت در بازی های آسیایی یا جام جهانی فوتسال به فدراسیون پرداخت نشده است .
علیمرادی ضمن قدردانی از کیومرث هاشمی رییس کمیته المپیک بابت پرداخت مبلغ 140 میلیون تومان به فدراسیون ناشنوایان در سال 94 ادامه داد: برای تامین هزینه های حضور در بازی های آسیایی و سایر رقابت های جهانی و آسیایی در سال جاری، 600 میلیون تومان به بدهی های فدراسیون افزوده شده است که مهلت باز پرداخت 200 میلیون تومان آن که از حساب شخصی یک فرد خیرخواه پرداخت شده ، در حال پایان یافتن است .
وی با بیان اینکه به زودی با گودرزی وزیر ورزش در این زمینه ملاقات خواهد کرد ، افزود: امیدوارم وزارت ورزش حداقل برای پرداخت این 200 میلیون تومان که موعد بازپرداخت آن نزدیک است به فدراسیون کمک کند.
رییس فدراسیون ناشنوایان ادامه داد: مشکل کمبود اعتبار گریبانگیر بیشتر فدراسیون های ورزشی است به همین خاطر اعتباری که وزارت ورزش در اختیار ما قرار داده چیزی حدود 10 درصد اعتباز مورد نیاز ما است و بقیه اعتبار مورد نیاز از طریق بهزیستی ، شهرداریها و سایر نهادها و سازمان های مرتبط تامین می شود.

** موفقیت های ورزش های ناشنوایان دیده نمی شود 
علیمرادی در ادامه به حضورش سه ساله اش (از دی ماه 91) در فدراسیون ورزش های ناشنوایان اشاره کرد و گفت: در زمان ورودم به این فدراسیون فقط 10 ماه تا بازیهای المپیک ناشنوایان فرصت داشتیم و یا باید با تمام توان و برنامه ریزی آماده حضور در این رقابت ها می شدیم یا اینکه به طور کلی بی خیال این رقابت ها شده و برای سایر رودیداهای سال 92 برنامه ریزی می کردیم. 
رییس فدراسیون ناشنوایان ادامه داد: خوشبختانه با یک برنامه ریزی دقیق و منظم موفق شدیم در فاصله 10 ماه، بیش از 150 اردوی آماده سازی 7 تا 10 روزه برگزار کنیم و کاروان اعزامی ایران توانست با 9 پله صعود از جایگاه هفدهم المپیک 2009 ناشنوایان ، جایگاه هشتم المپیک 2013 را به خود اختصاص دهد.
وی افزو : مدیران ورزشی و کسانی که در عرصه ورزش قهرمانی فعالیت کرده اند، می دانند که برای هر یک تا دو پله صعود در المپیک باید چهار سال با جدیت برنامه ریزی و فعالیت کرد و این درحالی بود که فدراسیون ورزشی های ناشنوایان در فاصله 10 ماه صعود 9 پله ای را برای کشور به ارمغان آورد .
علیمرادی گفت: سال گذشته نیز ایران میزان رقابت های فوتبال و فوتسال قهرمانی ناشنوایان آسیا بود که در تهران و کیش برگزار شد و تیم های ملی فوتبال و فوتسال ناشنوایان ایران توانستند با قدرت عنوان های قهرمانی این رقابت ها را نیز در کارنامه ورزشی خود ثبت کنند؛ اما این موفقیت نیز همچون سایر موفقیت های ورزشی ورزشکاران ناشنوا، به چشم خیلی ها نیامد و دیده نشد.

** اعتبارات باید مطابق رویدادهای مهم و موفقیت های فدراسیون ها باشد 
رییس فدراسیون ورزشی ناشنوایان با بیان اینکه موفقیت رشته های ورزشی و تیم های ملی، عامل مهمی در جذب حامیان مالی می شود گفت: به طور قطع موفقیت های فوتبال و فوتسال ناشنوایان می تواند در جذب حامی مالی موثر باشد اما صاحبان ثروت و سرمایه تا زمانی که فوتبال، کشتی یا رشته هایی از این دست هستند، هرگز به سراغ ورزش ناشنوایان نمی آیند.
علیمرادی ادامه داد: ورزش ناشنوایان در سال 94 در دو رویداد مهم حضور چشمگیر و موفقی داشت.
وی اضافه کرد: در بازیهای آسیایی 2015 ناشنوایان ، کاروان ورزشی ایران با 12 رشته مردان و هفت رشته زنان در رقابت ها شرکت کرد و توانست با کسب 44 مدال (14 طلا ، 12 نقره و 18 برنز )جایگاه چهارم جهان را از آن خود کند.
به گفته علیمرادی ،تعداد مدال های کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی نسب به دوره گذشته 60 درصد افزایش یافت و ضمن اینکه ایران در رشته های تکواندو، دوومیدانی ، فوتبال و فوتسال عنوان قهرمانی را کسب کرده و در جودو نیز نایب قهرمان این رقابت ها شد ، ضمن اینکه توانست در پنج ماده رکوردهای آسیایی را جابجا کند. 
رییس فدراسیون ورزش های ناشنوایان اضافه کرد: این درحالی است که با توجه به حضور ایران در دو رویداد مهم ورزشی در سال 94(بازی های آسیایی و فوتسال قهرمانی آسیا ) حدود یک دهم اعتبار مورد درخواست فدراسیون، پرداخت شد و هیچ اعتبار خاصی برای حضور ورزشکاران ناشنوا در این دو رویداد مهم به فدراسیون پرداخت نشد.

** 10 رویداد جهانی ورزش ناشنوایان در سال 95 
علیمرادی در ادامه به برنامه ریزی برای برگزاری 10 رویداد جهانی ورزش ناشنوایان در سال 95 اشاره کرد و گفت: این مسابقات شامل والیبال ، والیبال ساحلی ، کشتی ، فوتبال ، دوومیدانی ، تنیس و چهار رشته رزمی است که همگی در سطح قهرمانی جهان برگزار می شود و حضور ناشنوایان در 9 رویداد آن تقریبا نهایی شده است .
وی با اشاره به اینکه ایران تیرماه سال 95 میزبان رقابت های جهانی کشتی فرنگی و آزاد در سه رده سنی نوجوانان ، جوانان و بزرگسالان است افزود: تاکنون حتی فدراسیون کشتی کشور نیز نتوانسته به صورت همزمان میزبان جهانی در سه رده کشتی باشد که این موفقیتی برای ورزش کشور محسوب می شود.
علیمرادی از بازدید نماینده فدراسیون بین المللی ناشنوایان و فدراسیون بین المللی کشتی (فیلا ) از سالن هفت تیر تهران برای میزبانی مسابقات جهانی کشتی ناشنوایان در تهران خبر داد و گفت: هتل های فردوسی و انقلاب با توجه به شرایط مناسب و نزدیکی به سالن مسابقات برای ورزشکاران در نظر گرفته شده است و تا کنون حدود 25 کشور برای حضور در این رقابت ها اعلام آمادگی کرده اند.
وی تصریح کرد: در مراسم افتتاحیه مسابقات جهانی کشتی ناشنوایان روسای فدراسیون های بین المللی کشتی و ناشنوایان نیز حضور خواهند داشت.
این مسئول ورزش ناشنوایان درخصوص سایر رقابت های جهانی ناشنوایان در سال 95 با تاکید بر اینکه فدراسیون تلاش می کند تا ایران در رقابت های جهانی حضور قدرتمندانه ای داشته باشد،گفت: تیم فوتبال ما با هدف کسب عنوان قهرمانی راهی ایتالیا خواهد شد و در رشته والیبال که به میزبانی واشنگتن پایتخت آمریکا برگزار می شود ناشنوایان ایران حضور دارند و مردان ایران برای کسب دو عنوان نخست این رقابت ها راهی آمریکا می شوند.
این مدیر ورزشی حضور زنان والیبالیست ناشنوا در مسابقات جهانی آمریکا را منوط به کسب حدنصاب تعیین شده از سوی کمیته فنی والیبال فدراسیون ناشنوایان دانست .
وی با اشاره به اینکه مسابقات جهانی دوومیدانی به میزبانی بلغارستان و مسابقات جهانی رشته های رزمی نیز به میزبانی ترکیه برگزار می شود ،گفت: ایران شانس بالایی در کسب عنوان قهرمانی در مواد مختلف دوومیدانی و رشته های مختلف رزمی دارد و براین اساس تیم های ملی ایران با قدرت در این رقابت ها حضور خواهند یافت.
به گفته علیمرادی بیشتر این رقابت های جهانی بین 27 خرداد تا تیرماه برگزار می شود به همین خاطر اردوهای آماده سازی برخی رشته های ورزشی آغاز شده و تمرینات تیم های ملی تا اعزام آنان با جدیت پیگری می شود.

** ایران 99 درصد میزبان بازی های آسیایی 2019 ناشنوایان خواهد بود
رییس فدراسیون ورزش های ناشنوایان گفت: ما درخواست میزبانی بازی های آسیایی 2019 را به فدراسیون بین المللی ورزش ناشنوایان ارایه کرده ایم و با توجه به بازدید نمایندگان این فدراسیون از امکانات ورزشی و هتل های محل اقامت کاروان های ورزشی و تایید آن ها، بیش از 99 درصد این کار تمام شده است.
وی ادامه داد: ایران در این سطح جز سال 54 میزبانی رقابت ها را نداشته است و میزبانی بازی های آسیایی ناشنوایان می تواند یک نقطه قوت حتی برای ورزش افراد سالم باشد و زمینه را برای کسب میزبانی این گونه رقابت ها در کشور فراهم کند.

** جذب حامی مالی برای ورزش ناشنوایان سخت است 
علیمرادی در ادامه و درخصوص جذب حامیان مالی برای حل مشکل کمبود اعتبار فدراسیون گفت: به طور قطع کسب عنوان قهرمانی در رشته های مختلف ورزشی می تواند تاثیر بسزایی در کسب حامی مالی داشته باشد اما روند جذب حامی مالی در ورزش ناشنوایان همچون سایر رشته ها نیست و تا زمانی که رشته هایی چون فوتبال، والیبال یا کشتی هستند، کمتر ورزش ناشنوایان مورد توجه حامیان مالی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: البته تکرار عنوان های قهرمانی در رشته هایی چون فوتبال ، فوتسال و یا سایر رشته های ناشنوایان در یک پروسه زمانی طولانی تر می تواند زمینه را بر جذب حامی مالی فراهم کند ، اما تا آن زمان قطعا ما با مشکلات مالی قابل توجهی مواجه هستیم که کمک و حمایت بیشتر مسوولان را می طلبد

 


١٠:٤٠ - يکشنبه ٢٩ آذر ١٣٩٤    /    شماره : ١٩٨    /    تعداد نمایش : ٣٤٥٣


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: